Bereid je voor! De campings openen geleidelijk hun reserveringen 2025 tussen half september en half november. Zie de lijst

Vissen op geluk

Komt u mee? Dan gaan we vissen! Beeld u een mooi riviertje, een vredig meer … of zelfs een vijver, ver van de menigte in. Ga zitten, pak de vishaak, zet de lijn uit en begin met mediteren ...

Vissen à la carte

Zo, en hoe vist u het liefst?

Met veel rust en natuur om u heen? Ga dan met uw vishengel bij een meer of een vijver met stilstaand water zitten.

Vol beweging en verrassende ontwikkelingen? Dan is vissen in wildwater, vanaf de oever of in een boot, voor u gemaakt. Uw speelterrein: bergbeken, riviertjes, zeeën en oceanen.

Vol dolle uitdagingen en challenges? Schakel dan over naar het meer technische sportvissen zoals bijvoorbeeld vliegvissen of vissen met een werphengel.

Aankomende vissers

Als we ‘vissen’ zeggen, denkt u dan meteen aan zitten aan het water, de natuur aanschouwen en wachten tot mijnheer Vis wil bijten?

Probeer als eerste traditioneel vissen. Specialisten noemen dit hengelen en het is erg leuk, perfect voor beginners en kinderen. Waarom? Omdat u er zo bijna zeker van bent dat u een visje zult vangen. En dat motiveert als u net begint!

Met de hengel in de hand kunnen de kleinsten in de beste school in de openlucht leren om geduld te hebben en stil te zijn. En ze zullen al snel grondel en kolblei van alvenaar kunnen onderscheiden. Trilt de dobber voordat hij onder water verdwijnt? Dan hebt u bezoek!

Klein materiaal om te beginnen

Om te hengelen heeft u allereerst een comfortabele klapstoel nodig. Want u zult daar de meeste tijd op doorbrengen! Vervolgens hebt u een hengel, draad, een dobber, loodjes, een haak en levend aas nodig. Een emmer en een visnetje zijn ook handig.

Voordat u begint, moet u iets hebben om de vis mee aan te trekken: kleine bolletjes brood, meel, paneermeel, water en pieren (mjammie) als u in zoetwater vist. Vervang de pieren door stukjes sardine als u in zee vist. Gooi deze bolletjes vervolgens regelmatig onder uw dobber.

En vergeet niet dat u een grote vishaak nodig hebt om een grote vis te vangen. Logisch … Om heel grote vissen te vangen, is een werpmolen onmisbaar.

Professioneel advies

  • Vergeet niet dat u voor uw plezier vist, niet om de vis te laten lijden of om de vis op te eten. Dat heet ‘no kill’. Dus zodra u de foto hebt gemaakt, zet u uw vangst terug in het water.
  • Voor vissen in zoetwater moet u een viskaart kopen.
  • Voor kinderen kunt u een lichte, hanteerbare hengel kiezen.
  • Kijk voor u vertrekt altijd naar het weerbericht. Onweersbuien gaan niet goed samen met vissers ...
  • Informeer naar de openings- en sluitingsdata van het visseizoen en naar het reglement.
  • Verlies de dobber niet uit het oog. Zodra deze onderduikt of licht beweegt, geeft u een korte ruk met uw pols zonder te hengel omhoog te halen.
  • Heeft u een vis aan de haak geslagen? Voorzichtig dan. Laat de vis zich wat vermoeien en pak hem voorzichtig op met uw visnetje.
  • Om het los te maken zonder dat u hem verwondt, moet u een onthaker kopen.
  • Maak uw handen nat voordat u de vis aanraakt, zodat u deze niet in gevaar brengt.
  • Leg uw vis nooit op de grond of in een lege emmer. Laat hem voorzichtig in een korf glijden die in de schaduw staat.

 

En vergeet nooit dat een goede visser iemand is die naar de natuur luistert, kijkt en zich aan de omgeving aanpast. Dat is het geheim van een goede vangst!

Ontdek de Yelloh! Village-campings waar u kunt vissen:

Bekijk de 82 campings
×