Bereid je voor! De campings openen geleidelijk hun reserveringen 2025 tussen half september en half november. Zie de lijst
Is er nog wat lekkers in de tent?
-
5 minuten
- Culture & food
De leukste momenten op een campingvakantie? Zonder twijfel de uren die u met zijn allen rond de tafel doorbrengt om de wereld te verbeteren … of gewoon lekker te eten! Een klein overzicht van de Europese campingkeuken.
Knoflook en Catalonië : PAN CON TOMATE
Voor 10 fijnproevers:
- 1 rond wit brood (van de dag ervoor)
- 1 teentje knoflook
- 3 mooie vleestomaten
- Olijfolie
- Peper en zout
1. Snij het brood in fijne sneden.
2. Wrijf erover met het knoflookteentje.
3. Snij de tomaten in 2 en wrijf ermee over het brood.
4. Smeer de tomatenpulp uit over het brood.
5. Besprenkel het brood met olijfolie. Voeg peper en zout toe.
6. Nodig de buren uit.
Tip om het extra lekker te maken: leg een sneetje Iberico-ham op het brood!
Madrileense omelet: TORTILLA DE PATATAS
Voor 4 hongerige magen:
- 8 eieren
- 1 grote ui
- 6 grote aardappelen
- Olijfolie
- 1 gasvuur
- Peper en zout
1. Fruit de ui in de pan met wat olijfolie.
2. Snij de aardappelen in stukjes. Voeg ze toe. Roer goed gedurende 15 minuten.
3. Kluts de eieren in een slakom. Voeg peper en zout toe.
4. Zijn de aardappelen knapperig? Voeg de geklutste eieren toe. Meng alles.
5. Serveer de omelet wanneer ze nog smeuïg is. Olé!
Portugese rijstebrij: ARROZ DOCE
Voor 4 zoetekauwen:
- 1 l melk
- 150 g suiker
- 250 g ronde rijst
- 1 citroenzeste
- 1 kaneelstokje
1. Laat de rijst koken. Giet af en laat uitlekken.
2. Breng de melk aan de kook met de suiker, de citroenzeste en het kaneelstokje.
3. Voeg de rijst toe aan de melk en laat 30 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig om.
4. Giet de rijstebrij in schoteltjes en laat afkoelen of serveer lauw.
5. Ga meteen op zoek naar de gouden lepeltjes!
Franse frichti: MELOEN OP DE WIJZE VAN ZUIDWEST-FRANKRIJK
Voor 6 vrienden bij het zwembad:
- 3 geparfumeerde meloenen uit de Aquitaine
- 6 sneden Bayonne-ham
- 1 stuk Ossau-Iraty (Frans-Baskische kaas)
- Basilicumblaadjes
- Pijnboompitten
1. Snij de meloen doormidden. Schep het vruchtvlees eruit en snij het in blokjes.
2. Snij vervolgens de Bayonne-ham in sliertjes.
3. Schep de meloenblokjes, de hamsliertjes en enkele kaasschilfers in de uitgeholde meloenhelften.
4. Versier met basilicum en pijnboompitten.
5. Voeg een klein scheutje porto toe en degusteer terwijl u uw Zuid-Franse accent oefent.
Kukeleku-barbecue: GEPARFUMEERDE KIP
Voor 10 campingburen:
- 10 kipfilets
- 3 koffielepels mosterd
- 3 koffielepels olijfolie
- 3 koffielepels vloeibare honing
- Piment d’Espelette in poeder
- Enkele takjes tijm en rozemarijn
- Het sap van 1/2 citroen
1. Snij de kipfilets doormidden en plaats ze in een schotel.
2. Meng in een slakom de mosterd, de olijfolie en de honing.
3. Voeg een snuifje Piment d’Espelette en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
4. Meng alles goed en giet het mengsel over de kip. Wrijf het vlees er zorgvuldig mee in en bedek het met tijm en rozemarijn. Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
5. Bak op de barbecue en overgiet regelmatig met de marinade.